Starpinsch blogg

Starpinsch blogg

Nu är hösten här

DagbokPosted by Starpinsch Mon, October 01, 2018 20:04:40

Redan första oktober och det börjar mörkna tidigare och tidigare. Vi har varit ute på skogspromenader och hittat ganska mycket kantareller, tyvärr var det sämre med lingon. Hundarna tycker att det är kul att springa runt i skogen, vi har börjat träna lite kantarellsök med några. Men snart börjar ju älgjakten så då törs vi inte gå så mycket i skogen.

Nu har lilla Hugo Boss "Hugo" fått flytta hem till pappa Kenzo och oss. Han är väldigt orädd och nyfiken av sig. Han är så lik sin pappa Kenzo till sättet. :)

Lite tråkiga nyheter.. Det blev inga valpar här, Lykke gick tom tyvärr och nyligen fick vi veta att hennes fodervärd inte kan ha henne kvar. Så nu söker vi ett nytt hem till Lykke. Mer om det finns att läsa på vår hemsida under "Till Salu". Vi vill gärna att man läser på om rasen samt att man noga tänker igenom sitt kommande hundköp, innan man hör av sig. Man måste tänka några år framåt, en dvärgpinscher kan leva ganska länge (ca. 13~17 år om de får vara friska) och vi vill ej att våra hundar ska behöva hoppa runt från hem till hem.

Lizzy har fått en juvertumör och ska opereras den 9 oktober. Vi hoppas och håller tummarna att det inte är någon elakartad tumör. Zelma har också juvertumör men det är inget vi kommer göra något åt, i samråd med veterinär. Hon är 14,5 år gammal och har blivit något stelare i bakdelen, hon äter ju Metacam och får massage. Ibland är hon bättre och skuttar omkring ute med leksak i munnen. Men vi tror tyvärr inte att vi får ha henne kvar så länge till. Väldigt jobbigt, hon har funnits med oss så länge vår fina Zelma.

Vi söker fortfarande en fodervärd till lilla Joy. Det var ett par här och hälsade på men Joy var inte alls på humör för att hälsa på dom, dom blev utskällda. Vi blev förvånade men upptäckte senare på kvällen att hon var halt och hade ont i ena bakbenet/tassen, stackaren. Inte så konstigt att hon inte hade lust att umgås med främlingar. Dessutom har hon börjat löpa. Men nu är det bra i benet/tassen, efter några dagar med vila. smiley

2018-08-14

DagbokPosted by Starpinsch Tue, August 14, 2018 21:22:49

Den 29/7 blev vår Kenzo pappa till tre små valpar hos Vitkind's kennel. En tik blev tyvärr en liten änglahund men kvar blev en tik och en hane. Mamma till valparna är fina Black Nose Team Fiona. Nu är valparna ca. två veckor gamla och de är så fina och söta. Vitkind's Hugo Boss och Vitkind's Naomi Campbell:


Här väntar vi förhoppningsvis dvärgpinschervalpar i mitten av september. U: Exeline's Ho-Ho-Ho "Lykke" E: Diamonds Of Aros Be Free Forrest "Forrest". Båda föräldrarna är röda och de är båda ögonlysta utan anmärkning samt patellaundersökta 0/0. Detta blir Lykkes andra (och sista) kull. Sist fick hon 6 stycken fina små valpar, tre tikar och tre hanar.

Vi har fått mail från våra valpköpare Angelica och Johan med hunden Doris, som är en av Novas valpar. Dom väntar tillökning i form av ett litet människobarn och Doris kommer alltså snart bli "storasyster". Doris förbereds som bäst på att vänja sig vid alla barn-tillbehör, det är så roligt att höra att även Doris får vara delaktig i förberedelserna. Vi önskar hela familjen Lycka till! :) <3 Det är så kul att få lite uppdateringar ibland från dem som har hund från oss.

För ett tag sedan fick vi besök av Cindy's uppfödare Tommy och Ingegärd som hade vägarna förbi. Det var trevligt att få besök av dem och Cindy, som nu är 9 år, blev såå glad.

Vi söker fodervärd till Starpinsch Snowflake "Joy" född: 2016-11-02

2018-06-02

DagbokPosted by Starpinsch Sat, June 02, 2018 20:43:31

Trevlig Sommar! I år kom sommaren tidigt, vi har ju redan haft en hel månad med sommarvärme. Våra dvärgpinschrar är glada för det, de älskar ju sol och värme. Lite värre är det för våra kleinspitz med deras tjocka päls, men de håller sig i skuggan när de är ute.

Vår Zelma har hunnit fylla 14år. För ett par veckor sedan var vi hos veterinären för att kolla hur hon mår samt för att kolla hennes ögon som hon hade fått en infektion i. Zelma är något stel i bakbenen och hon visade även på lite smärta/stelhet i ryggen. De tog blodprov för att kolla lever och njurar, där var allt bra. Nu ska hon äta Metacam den tid hon har kvar. (Till ögonen fick hon en salva så det är bra nu!) För övrigt är hon pigg och glad, aptiten är bra och hon tycker fortfarande om att leka och springa omkring lite med dom andra hundarna ute på tomten. Men man märker ju att hon är gammal, vår fina, underbara Zelma.

Förra helgen, den 27/5, var vi på utställning i Gimo. Där ställde vi Kenzo och Ellie. Kenzo (SE UCH Manzamas The Way You Look Tonigt) blev BIR och fick Nordiskt Cert! Det var 7 st. kleinspitz anmälda. Ellie (Manzamas Far East Of The Sun) fick Very good.

Kenzo fick i fredags besök av lilla fina Fiona, från Vitkinds kennel, och det blev då en lyckad parning. Så nu hoppas vi att det blir valpar där i början av augusti. :)

Vi väntar på att Lykke ska börja löpa vilken dag som helst, då vi har planerat att para henne. Hane presenteras sedan när parning skett.

Igår var det nära att vår lilla Freja blev ormbiten.. Hon var ute på tomten och vi såg att hon tittade på något i gräset, samtidigt som hon ryggade bakåt. Där låg då en huggorm beredd att hugga, snabbt tog vi undan Freja och fick även bort ormen från tomten. Vi kollade Freja noga för att se så hon inte blivit biten och som tur var hade hon klarat sig. Det är otäckt när ormarna kommer in på tomten och nära huset.God Jul!

DagbokPosted by Starpinsch Wed, December 20, 2017 20:18:58

Nu är det inte många dagar kvar till julafton!

I lördags var vi på Sthlm Hundmässa där vi ställde Kenzo. Han fick Excellent CK och blev 4 bästa hane med CACIB. Det var en rolig dag men det blev stressigt när vi kom dit på morgonen, på grund av köer och leta parkering! Det fanns flertalet tomma p-platser, men de var till för funktionärerna. Vi var där i tid men köerna tog så lång tid plus att hitta parkeringsplats så vi höll nästan på att missa bedömningen. Fick springa in och borsta till Kenzo snabbt, på med utställningskopplet och sedan var det hans tur att gå in i ringen, i Championklass. Puh! Det hade inte varit kul att missa bedömningen.. och det var ju fler än vi som höll på att komma in försent. Efter bedömningen kunde vi i alla fall pusta ut, ta det lugnt och gå runt och titta. Det blev en hel del shopping! :)


Måste ju även berätta att Lucas fått ett nytt hem, han flyttade i slutet av oktober till Värmland. Han har det så bra, men vi saknar honom såklart lilla gubben.

Vi har fått ytterligare två Kleinspitz, det är Ellie's mamma Suvi, 6 år, och hennes valp Trolla, snart 5 månader.

Trolla:

Suvi:2017-10-15

DagbokPosted by Starpinsch Sun, October 15, 2017 18:37:31

Nu har det hunnit blivit höst och det är dags att uppdatera bloggen ser vi.. smiley

Vi hade planerat valpar efter Lizzy nu till vintern, men hon var av annan åsikt så det blev inget av med det, tyvärr. Vi får hoppas på bättre tur vid nästa löp! Lizzy ställdes ut i september, i Gimo, och fick då Excellent med CK. Det var hennes tredje utställning och hon går så fint i ringen och ställer upp sig bra, trots att hon inte fått så mycket utställnings-träning. Hon har ju bara bott hos oss ett år. Vi ställde även Lizzy's bror, Pepzi, som fick VG och bra kritik. Han har även genomfört BPH med skott i början på juni och skötte sig strålande enligt hans fodervärd Stina. :) Han står till förfogande i avel för lämpliga tikar.

Freja har nyligen gått en kurs i Rallylydnad, tillfället var kanske inte helt rätt eftersom hon var på väg in i löp och var lite okoncentrerad. Men vi hade kul i alla fall och tränar nu vidare hemma. Ang. löp så ska Ellie snart börja löpa och då har vi tänkt oss att para henne med Kenzo, så förhoppningsvis blir det små kleinspitz-valpar så småningom.

Lilla Lucas söker fortfarande ett kärleksfullt hem där man är intresserad av att ägna sig åt någon aktivitet med honom, som t.ex. rallylydnad, agility, spår, nosework m.m.. Det finns ju så mycket man kan göra med sin hund. Lucas blir 1 år nu i november och har ställts ut några gånger samt gått "Vardagslydnad 1".

För övrigt mår alla hundarna bra och vi njuter av hösten och tar bl.a. mysiga promenader i skogen, i alla väder. Hundarna älskar att få springa lösa i skogen nu när det är tillåtet.

29 juli 2017

DagbokPosted by Starpinsch Sat, July 29, 2017 20:52:51

Idag var vi på Svenska Vinthundklubbens utställning, Skokloster summer show at Strömsholm, där vi ställde Freja. Hon fick Excellent och bra kritik. Det var en fin plats vid slottet och vi hade soligt och varmt väder.

Igår blev Stjärnkullen 6 år, vad tiden går.. Sommaren 2011 satt vi och väntade med spänning på vår allra första kull. En fantastisk upplevelse! På kvällen den 28/7 -11 föddes tre små underverk, Leo Minor "Leo", Stella Polaris "Stella" och Bellatrix "Trixie". Nu finns ju tyvärr inte Stella med oss i livet längre, hon fick somna in i februari på grund av cancer, till stor sorg för hennes familj och även för oss.

Vår Trixie fick spåra på sin födelsedag, hon tycker ju det är så kul med viltspår så självklart skulle hon få det på sin dag! Mamma Cindy skickar nospussar till lilla Leo. :)

Vi har nyligen gått kursen "Vardagslydnad1" med Starpinsch Winter Prince "Lucas". Det var kul och han var så duktig. Vi tränade bland annat inkallning och på sista kurstillfället körde vi inkallning med störning, det var inga problem för Lucas som sprang raka vägen till matte! Han kan nu "Sitt", "Ligg", "Sitt fint", "Gå nära", "Stanna", med mera.

Vi går även på social- och ringträning ibland med Lucas och några av de andra hundarna.

Den 13 augusti ska vi på en inofficiell utställning med Lucas. Sedan blir det två utställningar i slutet av augusti, Podengoklubbens rasspecial med Freja och Minnesutställningen, i Märsta.

Strömsholms slott:

6 Juni 2017

DagbokPosted by Starpinsch Tue, June 06, 2017 15:55:48

Trevlig nationaldag! smiley

Vi har ju inte skrivit här på hemsidan att lilla Tino har flyttat, han flyttade den 20/5 till Värmland och han har det så bra hos sin nya familj.

Den 21 maj var vi på en inofficiell utställning i Sala med Lucas och Freja. Det var en trevlig utställning på fin plats. Freja (Krullets Moa) : BIR och HP! Lucas (Starpinsch Winter Prince) : BIR-valp, HP och en andra placering i gruppfinalen! Nästa utställning blir i Leksand nu den 10 juni, med Freja och Ellie.

Vi har hållit på med viltspår en hel del med några av våra hundar i några år nu, speciellt med Trixie. Hon tycker att det är såå kul att spåra och hon är väldigt duktig! Nu har vi äntligen anmält till anlagsprov, så det ska bli spännande att se hur det går.

Joy smiley2017-03-11

DagbokPosted by Starpinsch Sat, March 11, 2017 18:43:34

I onsdags flyttade lilla Snow Queen "Ipa" till sin nya familj i Norrtälje. Nu bor hon nära sin pappa Pepzi som ju också bor i Norrtälje.
Det känns jättebra att Ipa har fått en egen familj som kan ge henne mycket uppmärksamhet och kärlek.

Vi har gått en kurs i Nose Work med Lizzy, som hade avslutning i torsdags. Det var väldigt intressant och roligt, kommer absolut att fortsätta med detta.

I april ska vi gå en till kurs med Freja i Aktivering/kontakt. Det ska bli kul. Hon är även anmäld till en inofficiell utställning den 8 april, tillsammans med lilla Lucas (Starpinsch Winter Prince). Det bli hans allra första utställning.

Nu har vi bara lilla Tino (Starpinsch Iceman) kvar som fortfarande söker sitt alldeles egna kärleksfulla hem.
Han är en väldigt pigg och glad kille som älskar att vara ute och springa och hoppa i snön. Han vill gärna komma till ett aktivt hem där man är intresserad av att ägna sig åt någon aktivitet med honom som t.ex. spår, agility och/eller Nosework.

(Ej till familj med småbarn).

Vid seriöst intresse är man välkommen att höra av sig till oss!

Tel. 0704337797 mail: kennel@starpinsch.se

Tino:


2017-02-02

DagbokPosted by Starpinsch Thu, February 02, 2017 13:39:34

Igår fick vi ett väldigt tråkigt besked. Starpinsch Stella Polaris "Stella", 5 år, fick somna in igår på grund av cancer, som hade spridit sig snabbt. Vi är så ledsna och tänker på hennes familj i denna svåra tid. Det är så tråkigt och sorgligt. Men det är ändå en tröst att veta att hon haft ett bra liv hos sin familj som tagit så väl hand om henne.

Stella var en av tre valpar i vår allra första kull efter Cindy (Florista's Cinderella) och Scooby (Florista's Duke of Winsdor). Hon bodde hos oss tills hon var ca. 4 månader då hon flyttade till sin egna familj där hon har varit en högt älskad familjemedlem.

Fina lilla Stella

---------------------

Valparna har nu hunnit bli 13 veckor och har fått sin andra vaccination.
Vi vägde dom också hos veterinären och de vägde mellan 1,8 och 2 kg, så de är väldigt jämna.

Vi har även varit och patellaundersökt samt ögonlyst Ellie med resultatet U.A.

En röd tikvalp, Starpinsch Snow Queen, och en svart/röd hanvalp, Starpinsch Iceman, söker sina egna kärleksfulla hem, eventuellt söker vi fodervärd till en av valparna. De är vana vid att åka bil och har träffat mycket människor, stora som små. Vi tränar kontakt och lite andra saker så som "sitt", stå på bord och "stop" t.ex. De är väldigt glada, framåt, sociala och kloka små individer.

Ej till familj med små barn.

Vid seriöst intresse är ni välkomna att höra av er till oss och berätta lite om er och vad ni har att erbjuda.

Tel: 0704337797 mail: kennel@starpinsch.se
Valparna 10 veckor

DagbokPosted by Starpinsch Wed, January 11, 2017 20:31:39

Idag blir vinter-kullen 10 veckor. Två valpar har nu flyttat, Ice Crystal som kallas Kokoro har flyttat till Köping samt Frosty som numera kallas Napoleon har flyttat till Ockelbo. De har båda fått så bra hem.

Valp-besiktningen med vaccination och chipmärkning gick väldigt bra. Allt var bra med alla valpar och vi fick beröm för en glad och trevlig kull. Veterinären tyckte också att de fått väldigt fina namn. :) Det var en mycket bra veterinär som var väldigt noga.

Nu söker vi hem till en tik och en hane som är redo att flytta till sina egna hem. Ej till familj med små barn.

De fyra valpar som är kvar har fått testat aktivitetsbräda vilket gick jättebra, det var inga problem för dem att hitta maten! De är smarta små hundar som även är väldigt sociala. :)


Här är bilder på var och en:

Snow Queen

Iceman

Snowflake

Winter Prince
Next »